Aperitiv placinte cu branza si cartofi la tigaie

de nico_nico in Aperitive / Garnituri, 11 Mai 2018 | 5315 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • aluat:
  • 500 gr faina
  • 300 ml lapte
  • 1 ou
  • 3 linguri ulei
  • 1 praf de sare
  • 10 gr drojdie uscata
  • Umplutura :
  • 500 gr branza telemea
  • putin marar verde
  • 500 gr cartofi 
  • 50 ml ulei pentru prajit.
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinte cu branza si cartofi la tigaie:

Punem intr-un castron faina cernuta, apoi adaugam laptele caldut in care am dizolvat drojdia, oul, uleiul si praful de sare. Amestecam pana obtinem un aluat un pic mai moale, dar care se desprinde de maini. Se lasa la dospit 30-40 minute intr-un loc caldut pana isi dubleaza volumul.  

Intre timp curatam cartofii, ii taiam cubulete si ii punem la fiert in apa cu putina sare. Dupa ce s-au fiert, ii zdrobim si ii lasam sa se raceasca. Aluatul dospit il impartim in 15-16 bucati le facem rotunde mici si le mai lasam la dospit pe masa de lucru presarat cu putina faina. Cand au dospit, incepem sa le umplem cu branza cu marar sau cu cartofi, le prajim in tigaie si le punem una peste alta. Placinte cu branza in tigaie facute ca la bunica, placinte pufoase si pline de branza usor sarata sau cu cartofi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinte cu branza si cartofi la tigaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

MotanLaOale 1

11.05.2018, 20:06

mihaelar63 1

14.05.2018, 15:01

Foarte gustoase Bunica mea din Salaj [maica ii spuneam ] Ne facea palanete cu cartofi rantaliti

trifadalia 1

25.05.2018, 14:18

Foarte bune cand mai faci placinte de orice fel da un telefon

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv rulada din dovlecei umpluta cu crema de branza